arritur qëllimet

festojnë arritjet

Shpërblejeni veten për arritjen e pikave të vogla. Kjo e mban lart motivimin tuaj.

Shpërblejeni veten dhe festoni çdo moment historik.

Historia e Michael: Festoni sukseset tuaja!

Sigurisht që ju dëshironi të jeni të suksesshëm dhe e dini se duhet të punoni shumë për të arritur qëllimet tuaja. Por a keni menduar ndonjëherë të shpërbleni veten për ta mbajtur veten të motivuar? Ideja mund të duket e thjeshtë, por mund të jetë tepër e fuqishme. Më lejoni t’ju tregoj historinë e Michael, i cili e përdori me mjeshtëri këtë teknikë.

Michael ëndërronte të bëhej programues. Ai tashmë kishte njohuri bazë, por e dinte se kishte ende shumë për të mësuar. Udhëtimi iu duk i gjatë dhe i vështirë, dhe ai ndjeu se i binte motivimi.

Megjithatë, në vend që ta linte pakënaqësinë e tij ta pushtonte, Michael vendosi të shpërblente veten për arritjen e piketa të vogla. Ai e ndau ëndrrën e tij të madhe në hapa më të vegjël, të menaxhueshëm dhe vendosi qëllime të përkohshme.

Ai e shpërbleu veten për çdo qëllim që arrinte, sado i vogël. Qoftë një udhëtim në kinema kur ai mësoi një gjuhë të caktuar programimi ose një pushim në fundjavë kur ai përfundoi një projekt kompleks, shpërblimet e motivuan atë të vazhdonte.

Pra, çfarë mund të mësoni nga historia e Michael?

  1. Vendosni piketa të qarta: Ndani qëllimin tuaj në pjesë më të vogla dhe të menaxhueshme. Kjo do të thotë se arritja e qëllimit përfundimtar nuk mbetet vetëm një vizion i paqartë.
  2. Shpërblejeni veten: Zgjidhni diçka që ju motivon vërtet. Nuk duhet të jetë e shtrenjtë, por duhet të jetë diçka që ju pëlqen dhe që ju sjell gëzim.
  3. Qëndroni të qëndrueshëm: Shpërblejeni veten sa herë që arrini një moment historik. Konsistenca ndihmon në forcimin e sjelljes pozitive.
  4. Festoni sukseset tuaja: Mos harroni të jeni krenarë për atë që keni arritur. Shpërblimet janë një kujtesë se jeni në rrugën e duhur.

Michael më në fund arriti të arrijë qëllimin e tij. Ai jo vetëm u bë programues, por edhe një person i suksesshëm dhe i kënaqur në fushën e tij profesionale. Shpërblimet e tij ishin një pjesë thelbësore e suksesit të tij.

Shpërblimi për arritjen e momenteve të vogla është më shumë se thjesht një shtesë e këndshme. Mund të jetë një strategji kyçe për t’ju mbështetur në rrugën tuaj drejt ëndrrave tuaja. Provojeni dhe mund të zbuloni se është pikërisht ajo që ju nevojitet për të qëndruar të motivuar. Sepse ndonjëherë janë gjërat e vogla ato që bëjnë ndryshimin e madh.

SNACK TRAJNIMI I GOLAVE TUAJ!

Coaching Snacks është koncepti inovativ për të gjithë ata që duan të arrijnë qëllimet e tyre në mënyrë fleksibël dhe të pavarur. Ashtu si një shuplakë rostiçeri, ju mund të zgjidhni nga një sërë ushtrimesh stërvitjeje të shkurtra dhe të synuara që mund t’i përfundoni në vetëm pak minuta. Pavarësisht nëse thjesht dëshironi të provoni një ushtrim ose të kryeni disa në të njëjtën kohë – ushqimet tona të stërvitjes përshtaten me ritmin tuaj. Në çdo kohë, kudo dhe me ritmin tuaj. Ndërsa të gjitha ushqimet tona në internet janë falas, ne ofrojmë gjithashtu stërvitje më intensive, personale për ata që kërkojnë mbështetje më të thelluar dhe të përshtatur. Fillo tani dhe kalo në destinacionin tënd!

Loading...