Perfectio

Ndiqe

12 këshilla për t’u marrë me perfeksionizmin në mënyrë të shëndetshme

Perfeksionizmi është një thikë me dy tehe. Nga njëra anë, mund të na motivojë për të arritur performancë të lartë, por nga ana tjetër, mund të çojë edhe në kërkesa të tepruara, stres dhe pakënaqësi. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të merreni me perfeksionizmin në një mënyrë të shëndetshme. 12 këshillat tona do t’ju ndihmojnë. Ata ju ofrojnë strategji dhe ushtrime konkrete se si mund ta kanalizoni perfeksionizmin tuaj dhe ta bëni atë një pjesë të shëndetshme dhe produktive të jetës suaj. Frymëzohuni dhe filloni udhëtimin tuaj drejt një qasjeje më të shëndetshme ndaj perfeksionizmit sot!

Perfectio

nism

 

Jetoni në pikat tuaja të forta

bedel

Përmbajtja juaj shkon këtu. Ndryshoni ose hiqni këtë tekst në linjë ose në cilësimet e përmbajtjes së modulit. Ju gjithashtu mund të stiloni çdo aspekt të kësaj përmbajtjeje në cilësimet e dizajnit të modulit dhe madje të aplikoni CSS të personalizuar në këtë tekst në modulin Cilësimet e avancuara.

1. Vendosni synime realiste

Perfeksionizmi mund të na çojë drejt vendosjes së qëllimeve jorealiste. Mësoni të vendosni synime realiste dhe të arritshme që përputhen me aftësitë dhe burimet tuaja.

2. Njihni vetëvlerësimin tuaj

Vetëvlerësimi juaj nuk duhet të varet nga arritjet tuaja. Ju jeni të vlefshëm pavarësisht nga ajo që arrini.

3. Praktikoni dhembshurinë për veten
Jini të durueshëm dhe të sjellshëm me veten, veçanërisht kur gjërat nuk shkojnë sipas planit.
4. Prano gabimet
Gabimet janë një pjesë e natyrshme e procesit të të mësuarit. Ato janë mundësi për t’u rritur dhe përmirësuar, jo shenja dështimi.
5. Mësoni të lëshoni

Ndonjëherë ju duhet të hiqni dorë nga kontrolli dhe të pranoni se jo gjithçka mund të jetë perfekte.

6. Përdorni parimin Pareto
I njohur gjithashtu si rregulli 80/20, parimi Pareto thotë se 80% e rezultateve shpesh vijnë nga 20% e përpjekjeve. Në vend që të përpiqeni të bëni gjithçka në mënyrë perfekte, përqendrohuni në detyrat më efektive.
bedel

Përmbajtja juaj shkon këtu. Ndryshoni ose hiqni këtë tekst në linjë ose në cilësimet e përmbajtjes së modulit. Ju gjithashtu mund të stiloni çdo aspekt të kësaj përmbajtjeje në cilësimet e dizajnit të modulit dhe madje të aplikoni CSS të personalizuar në këtë tekst në modulin Cilësimet e avancuara.

7. Praktikoni mirënjohjen
Përqendrohuni në gjërat pozitive në jetën tuaj dhe jini mirënjohës për atë që keni dhe kush jeni.
8. Kërkoni mbështetje
Flisni me miqtë, familjen ose një trajner për prirjet tuaja perfeksioniste. Ata mund t’ju ndihmojnë të shihni perspektiva të reja.
9. Relaksohuni
Merrni kohë për relaksim dhe rikuperim. Kujdesi për veten është po aq i rëndësishëm sa produktiviteti.
10. Punoni me bindjet tuaja
Njihni dhe vini në dyshim besimet që çojnë në perfeksionizmin tuaj.
11. Festoni sukseset
Merrni kohë për të festuar sukseset tuaja, sado të vogla qofshin.
12. Zhvilloni fleksibilitet
Mësoni të jeni fleksibël dhe të përshtateni me ndryshimet. Përsosmëria nuk është gjithmonë e nevojshme apo e mundur.
Perfeksionizëm i shëndetshëm do të thotë
për të ruajtur kërkimin e përsosmërisë,
pa e lejuar veten të biesh në kurth nga standarde joreale.

Tani mund t’ju ofrojmë këto hapa

Stërvitje individuale

Trajnimi individual ju ofron mundësinë për të zhvilluar zgjidhje personale për situatën tuaj. Së bashku ne identifikojmë besimet që nxisin perfeksionizmin tuaj dhe zhvillojmë strategji për t’i drejtuar ato në shtigje të shëndetshme. Duke adresuar në mënyrë specifike pyetjet dhe sfidat tuaja, ne ju mbështesim për të gjetur rrugën tuaj drejt një qasjeje të shëndetshme ndaj perfeksionizmit. Përfitoni nga kjo mundësi për të nxjerrë më të mirën nga vetja!

Ne ofrojmë stërvitjen tonë për të rinjtë deri më 30 qershor. ende në dispozicion për 35 euro.

Libreza e stërvitjes

në seminar

A ju frymëzoi seminari? Atëherë tani mund të thelloni atë që keni mësuar. Për vetëm 5 euro i merrni të gjitha impulset dhe ushtrimet në formë të shkruar. Ju mund t’i kaloni ato vazhdimisht, t’u shtoni shënime dhe kështu të mbështesni në mënyrë optimale procesin tuaj të të mësuarit.

Shkarkoni broshurën e stërvitjes si PDF – dhe përfitoni nga rasti për të na falënderuar në këmbim.

Porosit broshurën e stërvitjes

Ju do të ridrejtoheni në dyqanin tonë në bereishit.de

Vendosni qëllime - arrini qëllimet

Keni synime por nuk dini si t’i arrini ato? Seminari ynë online Zoom është për ju!

Mësoni si të vendosni qëllimet në mënyrë korrekte dhe njihuni me metodën WOOP, e cila do t’ju ndihmojë të arrini qëllimet tuaja.

Ndaloni të menduarit e dëshiruar, filloni të veproni!

Regjistrohuni tani dhe filloni udhëtimin tuaj drejt suksesit.

E mërkurë, 14 qershor 2023 | 19:00 | 60 minuta

Kontaktoni

A keni ndonjë pyetje për ne?
Dëshironi të bëni një takim individual?
Dëshironi të mësoni më shumë rreth nesh?

Dëshmitë

Loading...