arritur qëllimet

MENDJE PËR FËMIJË

Ruani qëndrueshmërinë dhe durimin e një fëmije që mëson të ecë. Përqendrohuni në suksesin afatgjatë dhe jo në rezultatet e menjëhershme dhe mos u dekurajoni kur gjërat bëhen të vështira. Qëndroni gjithmonë pozitiv.

Me durimin dhe këmbënguljen e një fëmije që mëson të ecë, asnjë qëllim nuk është i paarritshëm.

Durimi dhe këmbëngulja kur mësoni një gjuhë të re

Max gjithmonë kishte një ëndërr që të fliste rrjedhshëm gjuhën japoneze. Gjuha e magjepste, por ai e dinte se mësimi i një gjuhe kaq komplekse dhe krejtësisht të re nuk do të ishte një detyrë e lehtë. Megjithatë, në vend që të mbingarkohej nga sfida, ai vendosi të demonstrojë durimin dhe këmbënguljen e një foshnje që mëson të ecë.

Filloni me hapa të vegjël

Max filloi duke mësuar fjalët bazë dhe fjalitë e thjeshta. Ai nuk i bëri presion vetes që të fliste rrjedhshëm menjëherë, por përkundrazi u fokusua në përparimin e ngadaltë dhe të qëndrueshëm. Çdo fjalë e re, çdo fjali e re ishte një fitore e vogël në rrugën drejt qëllimit të tij.

Qëndroni pozitiv dhe të durueshëm

Kishte raste kur Maksi ishte i frustruar. Ditë kur ai ndjente se nuk po përparonte fare. Por ai gjithmonë i kujtonte vetes se durimi dhe këmbëngulja ishin çelësi i suksesit. Ai mbeti pozitiv dhe i fokusuar në qëllimet e tij afatgjata.

Praktika juaj

Historia e Max për të mësuar një gjuhë të re mund të zbatohet gjithashtu për qëllimet tuaja. Këtu janë disa hapa që mund të merrni parasysh:

  • Filloni me atë që mundeni: Nëse qëllimi juaj duket i madh dhe dërrmues, ndajeni atë në pjesë më të vogla dhe të menaxhueshme.
  • Qëndroni të durueshëm dhe këmbëngulës: Mos prisni të jeni të suksesshëm brenda natës. Përqendrohuni në përparimin e vazhdueshëm dhe festoni çdo sukses të vogël.
  • Qëndroni pozitiv: Edhe kur ndiheni sikur po ngecni, kujtojini vetes se përparimi kërkon kohë. Këmbëngulja dhe durimi i një fëmije që mëson të ecë mund t’ju ndihmojë të arrini qëllimin tuaj.

Udhëtimi i Max për të mësuar gjuhën japoneze tregon se me qëndrimin dhe përkushtimin e duhur për të punuar drejt qëllimit tuaj çdo ditë, edhe ëndrrat më ambicioze janë të arritshme. Mbani mend historinë e tij kur ndiheni të mbingarkuar në udhëtimin tuaj drejt qëllimeve tuaja dhe jini të durueshëm dhe këmbëngulës si një fëmijë që mëson të ecë.

SNACK TRAJNIMI I GOLAVE TUAJ!

Coaching Snacks është koncepti inovativ për të gjithë ata që duan të arrijnë qëllimet e tyre në mënyrë fleksibël dhe të pavarur. Ashtu si një shuplakë rostiçeri, ju mund të zgjidhni nga një sërë ushtrimesh stërvitjeje të shkurtra dhe të synuara që mund t’i përfundoni në vetëm pak minuta. Pavarësisht nëse thjesht dëshironi të provoni një ushtrim ose të kryeni disa në të njëjtën kohë – ushqimet tona të stërvitjes përshtaten me ritmin tuaj. Në çdo kohë, kudo dhe me ritmin tuaj. Ndërsa të gjitha ushqimet tona në internet janë falas, ne ofrojmë gjithashtu stërvitje më intensive, personale për ata që kërkojnë mbështetje më të thelluar dhe të përshtatur. Fillo tani dhe kalo në destinacionin tënd!

Loading...